Ξύλινα ΠαιχνίδιαΤην Παρασκευή 7 Οκτωβρίου είχαμε μια ξεχωριστή επίσκεψη στο σχολείο μας. Φιλοξενήσαμε την ομάδα Kaloumba, η οποία ασχολείται με την κατασκευή ξύλινων παιχνιδιών.


Λίγα λόγια για τα παιχνίδια:


Τα παιχνίδια, παρόντα σε όλους τους πολιτισμούς, ασκούσαν ανέκαθεν μια έλξη στους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους και αντιπροσωπεύουν για μας ένα εργαλείο κοινωνικοπολιτισμικό, εκπαιδευτικό, θεραπευτικό. Η KALOUMBA ανακαλύπτει παραδοσιακά παιχνίδια τα οποία προέρχονται από όλο τον κόσμο και διάφορες ιστορικές περιόδους και τα κατασκευάζει ανακυκλώνοντας παλιά ξύλινα αντικείμενα. Πρόκειται για παιχνίδια επιτραπέζια στρατηγικής, σπαζοκεφαλιές, παιχνίδια δεξιοτήτων, ομαδικά παιχνίδια εξωτερικού χώρου. Οι δραστηριότητες με θέμα τα παιχνίδια του κόσμου είναι διαγενεακές και ενθαρρύνουν την επικοινωνία, την αλληλεγγύη και το σεβασμό προς τους άλλους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη προσωπικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων. Οι μετακινήσεις και τα ταξίδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης μας και χαρακτηριστικό των «παιχνιδιών του κόσμου».

Πηγή http://kaloumba.com/

                                               

Ο Κώστας και η Σταυρούλα μας μίλησαν για τα παιχνίδια αυτά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε πως τα παιχνίδια που κατασκευάζουν είναι από παλιές ξύλινες επιφάνειες που βρίσκουμε συνήθως πεταμένες στο δρόμο και χρησιμοποιώντας τεχνικές οι οποίες σέβονται το φυσικό περιβάλλον. Στο σχολείο έφεραν πολλά και διαφορετικά παιχνίδια και μας έδωσαν τη δυνατότητα να παίξουμε, να ανακαλύψουμε και να διασκεδάσουμε.Ευχαριστούμε!!!!!!!!!!!


Διαβάστε Επίσης:

0 Σχόλια