25/10/16

Επίσκεψη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου - Μέρος 1ο



Ανακοίνωση 


Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου το σχολείο μας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αγιάς, διοργανώνει μια επίσκεψη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
Θα ήταν προτιμότερο να είμαστε εκεί στις 8:50 για να αρχίσουμε τις δραστηριότητες που μας έχουν ετοιμάσει. Εκεί οι τάξεις Α' και Β' Δημοτικού σχολείου Βατολάκκου και το Δημοτικό σχολείο Αγιάς θα παρακολουθήσουμε μια από τις ταινίες <<Ο Ντέζμον και το τέρας του Βάλτου>>. Ενώ οι Ε' και Στ΄ τάξεις Δημοτικού Σχολείου Βατολάκκου θα παρακολουθήσουμε  ένα από τα εργαστήρια: Δημιουργία ταινιών σε σχολικό περιβάλλον. Το κόστος μεταφοράς είναι 3 ευρώ, ενώ το φεστιβάλ δεν ζητάει κάποιο χρηματικό ποσό, αλλά την υποστήριξή μας στην συγκέντρωση τυποποιημένων τροφίμων και τις ανάγκες των κοινωνικών παντοπωλείων της πόλης μας ή φάρμακα για τις ανάγκες του κοινωνικού ιατρείου Χανίων.
Έφη Αναγνωστοπούλου
Μαρία Παπαδάκη

Τι είναι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων;


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) είναι ένα διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ με αφετηρία τα Χανιά. Ένας κινηματογραφικός  θεσμός που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει ό,τι καλύτερο από τον χώρο του κινηματογράφου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ένας τόπος συνάντησης ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation.Τόσο η εκπαιδευτική δράση cineΜαθήματα όσο και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) αποτελούν τη μοναδική περιφερειακή δράση στη χώρα με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Νικολίνα Βασίλευα
Γεωργία Μπατουδάκη

Τι προτείνει για τα σχολεία;


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων μας προτείνει να δούμε τις εξής ταινίες: ο Ντέσμοντ και το τέρας του βάλτου / Σόνα η μουσική του λύκου/ Λαβύρινθος/ Ένα παραμύθι για δύο κουνούπια / Εγώ ....... το πρόβλημα/ Θα βγάλω φτερά/ Hitler’s Children / Η νεαρή Σόφυ Μπέλ.

Επίσης τα εργαστήρια που θα παρακολουθήσουμε είναι τα εξής: Δημιουργία ταινιών σε σχολικό περιβάλλον/ Stop motion - animation/ Stop motion - animation για ΑΜΕΑ/Εργαστήριο κινηματογραφικής Παιδείας/ Εργαστήριο φωτογραφικής Παιδείας/Ανακαλύπτοντας τον κινηματογράφο/ Γύρισμα ταινίας με χρήση DSLR Μηχανών.

Γιάννης Δασκαλάκης
Γιάννης Ράντεβ

Χάρτης 

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε για να φτάσουμε στο φεστιβάλ.




http://mapmaker.nationalgeographic.org/jvfIbrFB7oMnoHyyx6S3U/

Μέγκι Μπαϊράμη