Γιορτή ΠολυτεχνείουΤην Παρασκευή 17/11/2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή του Πολυτεχνείου.
Η γιορτή μας είχε σαν βάση το "Λαβύρινθο του Πολυτεχνείου", ένα παιχνίδι που παίξαμε με τα παιδιά τις προηγούμενες ημέρες.

Αρχικά, οι μαθητές φώναξαν συνθήματα όπως ακούστηκαν τις ημέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, "ΨΩΜΊ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", "ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ", "ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ". Ύστερα τραγούδησαν το τραγούδι "ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ". Ο "Λαβύρινθος" περιελάμβανε φωτογραφίες από την αρχή της χούντας του 1964 έως το τέλος της το 1973. Οι μαθητές έμπαιναν ένας-ένας στο λαβύρινθο, στέκονταν στην αντίστοιχη φωτογραφία και εξιστορούσαν τα γεγονότα με χρονολογική σειρά σε μορφή έμμετρων ποιημάτων.
Η ιδέα των έμμετρων ποιημάτων ήταν από το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά “Η εξέγερση του Πολυτεχνείου”. Στην έξοδο του λαβύρινθου ήταν η πύλη του Πολυτεχνείου, όπου οι μαθητές άφηναν το γαρύφαλλο τους, στην μνήμη των φοιτητών που εξεγέρθηκαν ενάντια στη δικτατορία.

Η γιορτή έκλεισε με το τραγούδι "Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ" του Μάνου Λοΐζου.
    

Στο σχολείο υπήρχε έκθεση ζωγραφικής με θέμα το Δικτατορία και την εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνευσμένα από τους μαθητές, αλλά και συνθήματα των μαθητών κολλημένα στον τοίχο.

Διαβάστε Επίσης:

0 Σχόλια