19/11/17

Μικρού μήκους ταινία


Τη σχολική χρονιά 2016-2017 μέσα από το πρόγραμμα Φωτογραφίας και Κινηματογράφου ως εργαλεία δημιουργικής γραφής "Μία κάμερα, πολλές ιστορίες",
η κινηματογραφική ομάδα του σχολείου δημιούργησε τη μικρού μήκους ταινία "Δεν είναι αυτό που νομίζεις...". Η ταινία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το με το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Χανίων στο πλαίσιο της δράσης Αληθινές Ιστορίες / CRete Education Documentary Project (CR.E.DOC).

Για τη δημιουργία ταινιών, οι μαθητές έμαθαν να γράφουν σενάριο και να φτιάχνουν storyboard. Μέσα από τα εργαστήρια, έφτιαξαν μικρές ιστορίες με συγκεκριμένα πλάνα, γνώρισαν τη διαδικασία του μοντάζ και επεξεργάστηκαν τα βασικά εκφραστικά μέσα μιας ταινίας παρακολουθώντας διάφορες ταινίες μικρού μήκους.

Η ταινία τους προβλήθηκε στην εκδήλωση του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Χανίων τον Οκτώβριο του 2017 μαζί με άλλες μαθητικές ταινίες. Επίσης, επιλέχθηκε να προβληθεί στη 17η διοργάνωση της Camera Zizanio, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο της Ηλείας παράλληλα με το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους από τις 2 ως τις 9 Δεκεμβρίου 2017.