Κατασκευές Χριστουγέννων
Τις τελευταίες δύο μέρες πριν κλείσουμε για διακοπές Χριστουγέννων υποδεχτήκαμε στο σχολείο μαμάδες και γιαγιάδες, οι οποίες μας έδειξαν να φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και νόστιμα μπισκότα.


Την πρώτη μέρα, η μαμά Έρη μας έμαθε να φτιάχνουμε κεριά! Τα παιδιά διάλεξαν το χρώμα της κηρομπογιάς που θα λιώναμε μαζί με την παραφίνη. Πήρε το καθένα το αλουμινένιο κεσεδάκι για καλούπι, ένα κομμάτι φιτίλι και ένα ξυλάκι για να το στερεώσουν μέχρι να πήξει.Την επόμενη μέρα αφού είχαν στεγνώσει καλά, έβγαλαν το καλούπι και τα στόλισαν με χρυσόσκονη.
Την Παρασκευή το πρωί ήρθε η γιαγιά Έφη για να φτιάξουμε μπισκότα


Ακολουθώντας τις οδηγίες της, τα παιδιά έβαλαν τα υλικά στη λεκάνη και ζύμωσαν τη ζύμη. 


Στη συνέχεια. χρησιμοποίησαν χριστουγεννιάτικες φόρμες και έφτιαξαν τα σχήματα που ήθελαν. Τα τοποθετήσαμε σε λαμαρίνες και τα δώσαμε στο φούρνο να μας στα ψήσουν. 
Περιμένοντας να ψηθούν, ετοιμάσαμε ζεστή σοκολάτα και τα τραπέζια για το πρωινό μας.  
Τα μπισκότα ψήθηκαν και καθίσαμε όλοι μαζί να τα απολαύσουμε.
Ύστερα, ήρθαν κι άλλες μαμάδες και φτιάξαμε μαζί χριστουγεννιάτικα στεφάνιαΧρησιμοποιήσαμε χαρτόκουτα για τη βάση και μαλλί πλεξίματος για το τύλιγμα. Η μαμά Ματίνα είχε μαζέψει και μικρά κουκουναράκια για στόλισμα. 


Και κάπως έτσι αποχαιρετίστηκαμε για τις διακοπές μας. Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που είναι κοντά μας, μεγαλώνοντας ευχάριστα την οικογένεια του σχολείου μας. 

Διαβάστε Επίσης:

0 Σχόλια