26/3/20

Παραμύθια απ' το τηλέφωνο


Θυμάσαι τα «Παραμύθια απ’ το τηλέφωνο» του Τζάνι Ροντάρι; Ο Μπιάνκι, ο λογιστής απ’ το Βαρέζε, ταξίδευε έξι μέρες την εβδομάδα σ’ όλη την Ιταλία. Δεν ξεχνούσε, όμως, κάθε βράδυ να τηλεφωνεί στην κόρη του, για να της πει ένα μικρό παραμύθι –μικρό, γιατί το τηλεφώνημα κόστιζε ακριβά.
Κάνε μια αρχή. Γράψε ένα μικρό μήνυμα για τους συμμαθητές σου και εικονογράφησέ το. Αν δεν ξέρεις πώς να αρχίσεις, να μερικές ιδέες:
  • Πώς νιώθεις εκεί που βρίσκεσαι; 
  • Τι κάνεις για να μη βαριέσαι;
  • Θα ήθελες να τους ευχηθείς κάτι;

Στείλε το μήνυμα με τις εικόνες στο σχολείο μας. Αν δεν έχουν αντίρρηση οι γονείς σου, τηλεφώνησε σε ένα συμμαθητή ή μία συμμαθήτριά σου και πες το μήνυμά σου, για να σε ακούσει.

Προσοχή: αν θέλεις το μήνυμα αυτό να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου, καλύτερα να μη γράψεις τα ονόματα των συμμαθητών σου. Το μήνυμά σου θα φαίνεται σε όλο τον κόσμο. Αυτό μπορεί να είναι συναρπαστικό, αλλά θέλει προσοχή. Φαντάσου ότι μιλάς με ένα μεγάφωνο σε μια τεράστια πλατεία γεμάτη ανθρώπους. Αν σκεφτείς καλά όσα θέλεις να μοιραστείς και με τη βοήθεια των γονιών σου, τότε δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.