8/6/19

Τελική γιορτή - Τα μαγικά μαξιλάρια


Το τελευταίο διάστημα ασχοληθήκαμε στο σχολείο με το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά "Τα μαγικά μαξιλάρια".


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένας άπληστος άρχοντας με ένα χρυσό τηλεσκόπιο και ένα μαύρο φτερό. Ένας καταχθόνιος μυστικός σύμβουλος. Ένα νόμος που καταργεί τις Αποκριές, τα πάρτι γενεθλίων και τις Κυριακές. Ένα ύπουλος αρχιμάγος. Μια παπαρούνα κατακόκκινη σαν φλόγα και χιλιάδες μαξιλάρια που έχουν κατασκευαστεί με σκοπό να στερήσουν τον κόσμο από τα όνειρά του. Αλλά τα όνειρα δε σβήνουν έτσι εύκολα. Απεναντίας, κάτι ονειράκια τόσο δα, που δε σου γεμίζουνε το μάτι, φουντώνουνε καμιά φορά, φουντώνουνε σαν τη φωτιά, γίνονται σίφουνας, λαίλαπα γίνονται, και κάνουνε τον κόσμο άνω κάτω.

Μέσα από γλωσσικές δραστηριότητες, εικαστικά και θεατρικά παιχνίδια ανακαλύψαμε τη χώρα της Ουρανούπολης, μάθαμε πως να αντιμετωπίζουμε τους εφιάλτες και να κάνουμε τα όνειρά μας όμορφα και πως με μια ιδέα, συνεργασία και στόχους μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή!


Επιπλέον, καλέσαμε την εικαστικό και μοδίστρα Σοφία Βασιλειάδου με σκοπό να ράψουμε τα δικά μας μαξιλάρια. Τα παιδιά μέσα από αυτή τη διαδικασία ήρθαν σε επαφή με υφές και ποικίλα χρώματα. Έμαθαν πως λειτουργεί μια ραπτομηχανή, συνδύασαν τα υφάσματα που διάλεξαν, τα μέτρησαν και τα έκοψαν και έραψαν το καθένα το δικό του μαξιλάρι. 


Η ενασχόληση με το ράψιμο από αυτές τις ηλικίες ανεξαρτήτως φύλου είναι σημαντική γιατί τα παιδιά φτιάχνουν τα δικά τους παιχνίδια, μαξιλάρια, τσάντες, ρούχα... δημιουργώντας με τη δική τους φαντασία και προσωπικότητα μοναδικές και ανεκτίμητες δημιουργίες. 'Έτσι αντιλαμβάνονται πώς να μην είμαστε άπληστοι καταναλωτές! 


Τέλος, ετοιμάσαμε μία θεατρική παράσταση για την τελική γιορτή του σχολείου. Τα παιδιά σε ομάδες έφτιαξαν τις προσκλήσεις και την αφίσα της εκδήλωσης. 



Σας προσκαλούμε λοιπόν την Τετάρτη 12/6/2019 και ώρα 18.30 να παρακολουθήσετε τη θεατρική μας παράσταση "Τα μαγικά μαξιλάρια". Μαζί με μας θα παρουσιάσει και το Νηπιαγωγείο Βατόλακκου τη δική τους παράσταση. Μετά θα ακολουθήσει παρουσίαση από τα παιδιά του προγράμματος STEM με το Edison Robot. 

Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε, να ονειρευτούμε και να σας ευχηθούμε να έχετε όλοι ένα καλό καλοκαίρι!