6/3/19

Φροντίζουμε την αυλή μας, φροντίζουμε το περιβάλλον


Τα σχολεία χρειάζεται να είναι ενεργά κύτταρα της τοπικής κοινωνίας.
Η αυλή του σχολείου μας είναι ανοιχτή και αυτό δίνει την ευκαιρία να είναι χώρος παιχνιδιού και συνεύρεσης των παιδιών και εφήβων του χωριού τα απογεύματα.
Για να βοηθήσουμε σε αυτό, από την περσινή χρονιά, ο γυμναστής του σχολείου μας έφτιαξε ένα τραπέζι του πινγκ-πονγκ, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν όλοι. 






Όπως επίσης και τα επιδαπέδια παιχνίδια που ζωγράφισαν οι μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου.






Είναι απαραίτητο όμως να τη φροντίζουμε όλοι μαζί για να παραμένει καθαρή και όμορφη και να τη χαιρόμαστε!

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου εκδήλωσαν την ανησυχία τους για τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται κατά καιρούς στην αυλή. Στο εβδομαδιαίο συμβούλιο αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε και να τοποθετήσουμε παραπάνω κάδους στην αυλή, προκειμένου να ενισχύσουμε τη διάθεση και των υπόλοιπων παιδιών και κατοίκων του χωριού να προστατεύουν το περιβάλλον.

Έτσι, λοιπόν, με τη βοήθεια ενός πατέρα, ο οποίος μας έφερε τα υλικά, βιδώσαμε τα ξύλα μεταξύ τους, τα βάψαμε και φτιάξαμε δύο ευρύχωρους και πρωτότυπους κάδους.






Τους κάδους αυτούς τους τοποθετήσαμε σε δύο σημεία της αυλής και κολλήσαμε προσωρινά δύο ταμπέλες από χαρτί (θα αντικατασταθούν από ξύλινες ταμπέλες). 





Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές, καθώς ενημερωθήκαμε και παρατηρήσαμε πως άρχισαν ήδη να τους χρησιμοποιούν!!! 

Βέβαια, δεν ξεχνάμε να ενημερώνουμε συνέχεια και την κοινότητα του σχολείου για να κάνει ανακύκλωση με ευφάνταστες αφίσες!!! 
"Τα σκουπίδια μολύνουν τον πλανήτη! Κάνε ανακύκλωση και εσύ στο σπίτι!"