12/4/19

Το εφημεριδάκι μας Τεύχος 3ο


Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, αυτή τη σχολική χρονιά, άντλησαν θέματα της επικαιρότητας για να εμπλουτίσουν το 3ο τεύχος της εφημερίδας. 

Επίσης, κάθε δεύτερη εβδομάδα είχαμε την "ημέρα άρθρου". Έφερναν τα νέα τους και τα μετέτρεπαν σε άρθρο. Μέσα από το συμβούλιο σκεφτόμασταν, προτείναμε και αποφασίζαμε τι άλλο θα θέλαμε να υπάρχει στην εφημερίδα. Πήραν συνεντεύξεις και επέλεξαν κάποιες εργασίες που είχαν κάνει κατά καιρούς. 
Μέσα από αυτή τη διαδικασία, έζησαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για εκείνα καθώς ένα θέμα που μας απασχόλησε αρκετά ήταν η γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό. Καλέσαμε μέλη της Αλβανικής κοινότητας Χανίων και μας μίλησαν για την προσφορά τους στο χτίσιμο της γέφυρας, για τη φήμη που έχουν ως πετράδες και για το πως φτιάχνεται μια πέτρινη γέφυρα. 



Μετά την εκτύπωση της εφημερίδας, διαβάσαμε τα άρθρα μας στην τάξη και φυσικά τη μοιράσαμε σε εκπαιδευτικούς, γονείς, συγγενείς, παιδιά και στους κατοίκους του χωριού. 




Φέτος, λαμβάνουμε μέρος στον 5ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων "Τύπος και Ουσία", που διοργανώνει ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Λευτέρης Δασκαλάκης», σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης. 

Η εμπειρία της έκδοσης της σχολικής εφημερίδας ως σχολική δράση είναι σπουδαία τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται. Είναι μια σπουδαία προσπάθεια σε πείσμα των δυσκολιών για ομαδική δουλειά, επικοινωνία, συνέργεια σε ένα κλίμα δημοκρατικό, αλληλέγγυο αλλά κυρίως ευχάριστο. (Διαβάστε περισσότερα Σοφία Λάχλου,ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ. ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) 

Για όποιο σχολείο, εκπαιδευτικό, τάξη ή παιδί το επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και να του στείλουμε το έντυπο. Αλλιώς, μπορείτε να διαβάσετε την εφημερίδα μας ηλεκτρονικά. 
Πατήστε στην εικόνα και μεταφερθείτε στην ηλεκτρονική έκδοση.