31/1/18

Επίσκεψη στον Ορειβατικό Σύλλογο


Την Τετάρτη 31/1/2018 επισκεφθήκαμε τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων και γνωρίσαμε από κοντά άλλο ένα ιδιαίτερο άθλημα, την αναρρίχηση.

Η αναρρίχηση είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αθλήματα που απαιτεί την συναρμογή πολλών διαφορετικών χαρακτηριστικών παραμέτρων του ατόμου για την βελτιστοποίηση της απόδοσης. Αυτά μπορεί να είναι από την φυσική κατάσταση μέχρι και την ψυχολογία , την αντίληψη αλλά και την ψυχή του ασκούμενου. 

Πριν την επίσκεψη, μιλήσαμε για το σκοπό του Ορειβατικού Συλλόγου και ξεχωρίσαμε τις έννοιες της ορειβασίας, της αναρρίχησης και της πεζοπορίας. Επιπλέον,  παρακολουθήσαμε σχετικό βίντεο για την αναρρίχηση και μάθαμε για τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά και τις συνθήκες που χρειάζονται για το άθλημα αυτό.


Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο της Αγιάς. Έτσι, το πρωί παίξαμε παρέα ένα παιχνίδι, ώστε να γνωριστούμε καλύτερα και να έρθουμε πιο κοντά.


Όταν φθάσαμε στο χώρο του Συλλόγου μας υποδέχθηκε ο κ.Βασίλης, ο οποίος μας καλωσόρισε και μας οδήγησε στην αναρριχητική πίστα. Εκεί, αφού μας μίλησε για το άθλημα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναρριχηθούν πολλές φορές στον τοίχο παίζοντας παιχνίδια με διάφορους βαθμούς δυσκολίας.


Αρχικά, έπρεπε να ανέβουν μέχρι πάνω ώστε να εξοικειωθούν. Ύστερα να πιάσουν ένα μπαλάκι ανεβαίνοντας σε πιο δύσκολα σημεία και τέλος να αναρριχηθούν πιάνοντας συγκεκριμένες λαβές.

Η επίσκεψη αυτή μας ενθουσίασε όλους. Ευχαριστούμε πολύ τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων.