Οι αθλητικές μας δράσεις εμπλουτίστηκαν με γυμναστική γονείς στο σχολείο μας και συνδυάστηκαν με προβολές ταινιών.
Η κα. Έρη και ο κος Στέλιος έχουν σχολή Τάε Κβον Ντο. Προσφέρθηκαν να μας δείξουν ασκήσεις γυμναστικής, κινήσεις Τάε Κβον Ντο και να μας μιλήσουν για τη φιλοσοφία του αθλήματος. Ευχαριστούμε πολύ γι'αυτή την επίσκεψη!!!
Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε μικρού μήκους ταινίες με θέμα τον αθλητισμό και συζητήσαμε για το περιεχόμενό τους.
Οι δράσεις μας δεν τελείωσαν όμως εκεί. Την επόμενη ημέρα μιλήσαμε στα παιδιά για τη Σύρια πρόσφυγας που κολύμπησε και έσωσε 20 άτομα στο Αιγαίο.
Η Yusra Mardini , πέρασε στην Ελλάδα τραβώντας και μία βάρκα με άλλους πρόσφυγες. Τώρα είναι στο Ρίο, με την ομάδα των προσφύγων. Πήγαιναν απ’ τα παράλια της Τουρκίας στη Λέσβο. Οι διακινητές τους είχαν πει να χαλάσουν τις μηχανές μόλις φτάσουν στο νησί αλλά δεν πρόλαβαν, οι μηχανές χάλασαν μισή ώρα αφότου ξεκίνησαν, αφήνοντάς τους ακυβέρνητους στο σκοτεινό Αιγαίο.
Όταν οι μηχανές της βάρκας τους σταμάτησαν, η Λέσβος δεν φαινόταν. Ήταν όλα γύρω τους μαύρο σκοτάδι πίσσα. «Θα πεθάνω έτσι κι αλλιώς, τουλάχιστον ας προσπαθήσω» σκέφτηκε η Γιούσρα και βούτηξε στα νερά του Αιγαίου. Και το προσπάθησε. Επί τρεις ώρες έσερναν μαζί με την αδελφή της και ακόμα μια γυναίκα, μια βάρκα με ανθρώπους. Έσερναν μια βάρκα μέσα στο σκοτάδι, μέσα στο πέλαγος. Ως την ακτή. «Με το ένα χέρι κολυμπούσα, με το άλλο τραβούσα τη βάρκα μ’ ένα σκοινί. Δεν μπορώ να περιγράψω την εμπειρία», λέει.
Από εκεί, η Γιούσρα συνέχισε το ταξίδι της.
Πέρασε από Σκόπια, Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία, Γερμανία μέχρι που κατέληξε σ’ ένα camp προσφύγων στο Βερολίνο, όπου ξαναβρέθηκε με τον πατέρα της και ξεκίνησε ξανά τις προπονήσεις στην κολύμβηση. Και τώρα, βρίσκεται στο Ρίο, ως μια απ’ τους 10 αθλητές της Ολυμπιακής Ομάδας των προσφύγων. Τη λένε Γιούσρα Μαρντίνι, είναι 18 χρονών και διαγωνίζεται στα 200 μέτρα ελεύθερο.
Πηγή http://www.seleo.gr/